Airconditioning Plaatsen

Airconditioning monteren

Het warme klamme zomerseizoen is weer in volle gang. Een airconditioning is niet meer weg te denken uit de meeste huizen, flats & appartementen. Wilt u een AC plaatsen? Op deze pagina kunt u beknopt advies vinden over het plaatsen en welke benodigdheden erbij komen kijken. Ook staan er producten tussen welk te koop zijn op onze webshop. Heeft u meedenkend advies nodig over de gereedschappen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Airconditioning Zelf Monteren?

1. Beugels monteren Bepaal de juiste plaats voor uw montage ophangbeugels. Monteer voor buiten de afdekkoof en muurkap om de leidingen netjes in weg te werken. U kunt eventueel bij grotere gaten of rommelige gaten kiezen om een chemisch anker te gebruiken. Een vloeibare mortel waar de pluggen in vast gezet kunnen worden. Plaats uw unit op de beugels of op een vlakke ondergrond.

2. Gat boren voor de leiding die van binnen naar buiten gaat. Dit is ongeveer 60mm (lees dit goed in uw handleiding bedoeld voor uw airconditioning). Boor licht schuin naar beneden in verband met het hangen van de buis. Gebruik voor steen en beton een SDS-Plus boor.

3. Leidingen en co kunnen worden aangesloten op de buitenunit.(leidingset en de stuurkabel)

4. Afdekking plaatsen op de reeds gemonteerde koof en muurkap. Zo kunt u nog jarenlang genieten van een koud en cool huis.

Dit is een heel beknopte stappenplan voor het monteren van Airconditioning units binnen en buiten. Er zal altijd een montagehandleiding meegeleverd worden met uw unit.

Waar moet ik op letten?

Hoe groot is de ruimte? Gaan we hem vaak gebruiken? Dit zijn de twee belangrijke vragen voor u begint. Het grootte verschil zit voornamelijk in de capaciteit van een unit. De inhoud in m3 wordt berekend door de lengte, breedte en de hoogte met elkaar te vermenigvuldigen. Houd wel rekening met een plat dak, ligging ten opzichte van de zon, veel glas of apparatuur die warmte afgeeft in de ruimte.

Hoe werkt een Airconditioning (Niet onze eigen afbeelding)