Metaalboren, houtboren en betonboren

Keihard beton, graniet, steen of metalen als lood of staal. Wie in deze materialen een gat wil boren, is aangewezen op een betonboor, steen- of metaalboor. Iedere boor heeft specifieke kenmerken, waarmee gespecialiseerde bedrijven of particulieren hun weg in diverse materialen kunnen vinden. Wanneer u het belangrijk vindt om betonboringen netjes te realiseren, is het van belang dat u beschikt over moderne en relevante gereedschappen.  Een nieuwe boor nodig? TechnischeProdukten.nl heeft een uitgebreid aanbod van boren.

De houtspiraalboor, de metaalspiraalboor, de steenboor, de betonboor of juist een glasboor. Veel mensen weten precies waar welke boor voor gebruikt wordt, maar lang niet iedereen is op de hoogte van de (on)mogelijkheden van de verschillende boren. In elk geval geldt: hoe harder de oppervlakte en het materiaal, hoe moeilijker het boren wordt. U moet voorzichtiger te werk gaan. Om het u wat gemakkelijker te maken, hebben alle grote boorfabrikanten specifieke boren ontwikkeld.

betonboor

Op zoek naar een betonboor

Een voorbeeld ervan is de betonboor. De kenmerken van de betonboor zijn de hardmetalen snijplaat met een stompe snijkant, waarmee het materiaal waarin geboord wordt kan verbrijzelen. De betonboor kan naast beton bijvoorbeeld ook toegepast worden bij het boren in natuursteen. Zo is het dus mogelijk om bijvoorbeeld sparingen te maken in trappen, deuren, vloeren, verankeringen en stalroosters. 

Tips bij gebruik van de betonboor 

Gaat u boren? Een gat boren, dat is niet moeilijk. Die gedachte is logisch. Toch zou u dit niet moeten onderschatten. Een mooi, functioneel gat maken kan lang niet iedereen, zeker niet als het om specifieke, harde oppervlaktes gaat. Waar moet u zoal aan denken als u gaat boren? 

  • Materiaal: Het is belangrijk om de juiste boor en de juiste plug te gebruiken. Een betonboor voor beton, een metaalboor voor staal of lood. Wees niet eigenwijs. Voor u het weet, is uw oppervlakte en uw boor beschadigd. Op TechnischeProdukten.nl kunt u eenvoudig de juiste boor vinden.
  • Plek: Denk na over de plek waar u boort. Wees er zeker van dat u niet in een leiding boort. Bekijk de plattegrond van bijvoorbeeld een woning dus goed. Het is ook niet raadzaam om in de buurt van stopcontacten te boren.
  • Diepte: De juiste boor met het juiste materiaal gevonden? Mooi. Boren maar, zou u denken. Maar voordat u begint is de diepte ook van belang. Neem dus de juiste plug en teken bijvoorbeeld een streepje op de boor dat even lang is als de lengte van de plug. Zo voorkomt u een onnodig diep gat in de muur.
  • Licht: Zorg voor genoeg licht en een goede houding, zodat u altijd controle houdt over uw handelingen. U wilt immers voorkomen dat het misgaat.
  • Boren maar: We wensen u uiteraard veel succes!     

Meer informatie over betonboren

Voor aanschaf van de juiste betonboor, metaalboor of houtboor kunt u natuurlijk bij ons terecht. Klik via het menu op de gewenste boren en navigeer gemakkelijk naar de juiste boor. Indien u boren (zakelijk) wilt inkopen, stuur ons een e-mail en wij maken graag een offerte op maat. Particulieren kunnen ook op rekening bestellen tot 300 euro. Onze werkwijze kenmerkt zich door een snelle levering en deskundig advies. Neem de proef op de som en informeer via info@technischeprodukten.nl.

 

Bekijk ons assortiment betonboren

Betonboren
De verschillen

Een overzicht van de verschillende modellen betonboren in ons assortiment. 

Onze Betonboren
Universeelboor TCT
Voor de meest voorkomende soorten beton
v/a €3,19
meer informatie »
Hamerboor SDS Plus
2 snijder met SDS-plus aansluiting
v/a €2,54
meer informatie »
Hamerboor SDS Max
Voor het zware boorwerk in beton
v/a €16,95
meer informatie »
Steenboor
Met gehard inzetstuk voor baksteen, stoeptegels, etc,
v/a €0,71
meer informatie »
Hamerboor SDS Plus
4 snijder voor accurate boorgaten
v/a €3,64
meer informatie »
Hamerboor SDS Max
Premium betonboor met hoge precisie
v/a €44,77
meer informatie »
Betonboor
Spiraal betonboor met universele boor aansluiting
v/a €1,67
meer informatie »
Hamerboor Mach4
Hamerboor SDS Plus
Mach4 dubbel spiraal voor afvoer van gruis
v/a €2,69
meer informatie »

Uitgelicht
Hamerboor SDS Plus Mach4
Een betonboor kenmerkend door zijn dubbele H-spiraal

Met carbide boorkop en H-spiraal maakt het gemakkelijk gruis van de meest zware beton of steensoorten. 

Lees meer over de Mach4 »

» Voor 16:00 besteld, morgen in huis
» Gratis verzending boven 100 euro


Wij hechten waarde aan een goede ervaring door net een stapje extra service te leveren.
Heeft u vragen, advies of overig nodig? Neem dan gerust contact met ons op.