×

Verschil hittebestendige en brandwerende kit

Terug naar het overzicht

Er blijkt nog veel onduidelijkheid omtrent het verschil tussen hittebestendige en brandwerende kitten. De kitten worden gebruikt voor het afdichten van voegen, naden en kieren, echter hebben beide kitten verschillende eigenschappen en andere wijze van functioneren.

Hittebestendige kit

Hittebestendige kitten beschikken over een hoge temperatuurbestendigheid. Dit houdt in dat deze kit zijn originele structuur ook behoud bij hogere temperaturen. Zo zal deze niet smelten of verschroeien zolang de maximale toegestane temperatuur niet is bereikt. Deze kitten zijn verkrijgbaar tot een temperatuur bestendigheid 300 graden en tot 1200°C.
Hittebestendige kit wordt gebruikt voor het afdichten van naden bij luchtkanalen, magnetrons, rondom kookplaten en meer. FireSealant is een onbrandbare kit met een temperatuurbestendigheid van 1200 graden. Deze kit wordt vooral gebruikt voor het lijmen van vuurvaste stenen in bijvoorbeeld buitenbarbecues.

Brandwerende kit

Brandwerende kitten hebben een andere wijze van functioneren dan de hierboven omschreven hittebestendige kit. Wanneer de kit een temperatuur bereikt die hoger is dan 120°C zal deze kit opschuimen. Dit zou dus bijvoorbeeld het geval kunnen zijn op het moment dat er ergens brand ontstaat. Door het opschuimen worden de naden en kieren van de ruimte luchtdicht afgesloten en hierdoor zal de brand zich minder snel kunnen uitbreiden. De meeste brandwerende kitten beschikken over een brand vertragingstijd van 4 uur. Brandwerende producten zijn zowel beschikbaar in de vorm van siliconen– en acrylaatkit als in purschuim.

Advies?

Vraag advies over hittebestendige en brandwerende afdichtingen aan op [email protected] of bel met 0318-769003.
Leg uw toepassing uit en wij adviseren u graag over alle mogelijkheden.