Houtboren kopen

Online een betonboor kopen? Wij hebben een breed assortiment betonboren in o.a. de diameters 3 mm, 5 mm, 10 mm, 20 mm, 30 mm, 40 mm en 50 mm en in vele verschillende lengtes. Voor advies, vragen of offerte op maat mailt u naar [email protected] of belt u met 0318-769003.

Advies op maat Gratis verzenden vanaf € 50 Snelle levering

25 Resultaten

Bent u op zoek naar een houtboor met specialistische eigenschappen? Wij bieden enkel en alleen houtboren aan van goede kwaliteit. Bij het kiezen van een houtboor is het belangrijk rekening te houden met het type hout waarin u gaat boren. Niet elke houtboor is geschikt voor elke houtsoort.

Bij TechnischeProdukten.nl vindt u speedboren, scharnierboren, azobeboren en slangenboren. Deze houtboren zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Wij verkopen ook extra lange houtboren.

Als u niet weet welk type u nodig heeft, kunt u altijd bellen voor advies. Wij helpen u graag!                                                                                                                           

Welke houtboor voor welk type hout kopen?

Als u een houtboor koopt, is het natuurlijk fijn als deze lang meegaat en de boor zijn kwaliteit  behoudt. De levensduur van een boor gaat hard achteruit als deze wordt gebruikt op een type hout waar de boor niet voor gemaakt is. Bovendien kunt u op deze manier geen mooie gaten boren.

Staat u op het punt om te gaan boren in Azobe of tropisch hardhout, is de hardhoutboor de beste optie. Hardhoutboren zijn van extra gehard staal gemaakt en hebben een sterke titanium coating waardoor ze een bijzonder hoge hittebestendigheid verdragen.

Voor het boren in gewone houtsoorten voldoen de gewone slangenboren of machinale houtboren prima.

Wil je snel ronde en vooral diepe gaten boren? Kies dan voor een speedboor. Deze boor wordt ook wel de Vlinderboor genoemd. De speedboren zijn verkrijgbaar in 150 mm of 400 mm. Wilt u de boor verlengen? Dan kan dat! Met verlengstukken van 150 of 300 mm is het verlengen simpel.

Een Forstner bit houtboor is ideaal als u gaten wilt verzinken in kunststof of hout. Een andere benaming voor de boor is de scharnierboor. Bij het gebruik van deze boor is het resultaat altijd een goed!

Wij helpen u met het kiezen van de juiste boor:

  • Speedboren: geschikt voor de meest voorkomende houtsoorten en zachte materialen
  • Slangenboren: geschikt voor de meest voorkomende houtsoorten en zachte materialen (gehard staal)
  • Azobeboren: toepassing in het boren in harde houtsoorten zoals Azobe
  • Forstner bit DIN 7483g: voor het boren van blinde gaten in de meest voorkomende houtsoorten
  • Machinale houtboor: boren is de meest voorkomende houtsoorten en zachte materialen

FAQ

Wat is een houtboor?

Een houtboor is een boor die uitermate geschikt is om mooie en diepe ronde gaten te boren in Hout. Houtboren bestaan uit verschillende types zoals; Vlinderboren, slangenboren, scharnierboren, speedboren, maar ook de standaard machinale houtboren.

Welke houtboor moet ik gebruiken?

Wanneer u een klein gaatje in hout wilt boren, gebruikt u een standaard machinale houtboor. Voor het boren in balken of spanten wordt een slangenboor gebruikt. Wilt een blind gat boren in hout? Of verzinken in hout? Dan gebruikt u een scharnierenboor, forstner bit boor of verzinkboor. Speedboren gebruikt u om diepe en ronde gaten te boren in de meeste houtsoorten.