Lijmen en kitten doe je zo

Om tot een goed resultaat te komen is het van groot belang dat de lijm of kit op juiste wijze wordt aangebracht. Ook de ondergrond is van groot belang. Niet alle kitten zijn geschikt voor bepaalde ondergronden c.q. bouwmaterialen.
Kitten worden over het algemeen gebruikt voor het afdichten van kieren, naden, scheuren en (dilatatie) voegen tussen bepaalde bouwmaterialen en ondergronden.

In openbare ruimtes worden vaak PVC en rubbervloeren toegepast. Dit met als grootste voordeel dat deze vloeren eenvoudig schoon te houden zijn.
In opslagplaatsen, parkeergarages, wasstraten en fabriekshallen zijn kitten nodig die aan hoge belastingen kunnen voldoen. De voegen worden namelijk zwaar belast, er wordt namelijk overheen gelopen of gereden.

TechnischeProdukten.nl heeft een ruim aanbod aan afdichtingskitten, specifiek voor bepaalde ondergronden. Denkt u hierbij aan ProSeal voor het afdichten van dilatatievoegen, afdichten van luchtkanalen of rookkanalen, of het afdichten van voegen in vochtige ruimtes, zoals de voegen in de badkamer. Ook in de machinebouw worden naden afgedicht en dient rekening gehouden te worden met andere factoren. Is de machine gepoedercoat? of wordt deze nog gecoat?

Het is daarom raadzaam om een zorgvuldige keuze te maken, zodat u het meest optimale resultaat bereikt. Laat u daarom adviseren, wij helpen u graag.

Verschillende soorten lijmen en kitten

Acrylaatkitten, beglazingskitten, siliconenkit, ProSeal sanitairkit, ms-polymeer kit, staan ook wel bekend als lijmkit; en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Afwerken van kitten

Allereerst is het belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden.
Ontvetten is nummer 1 om een goede hechting te krijgen.
Afhankelijk van de ondergrond wordt er met een primer gewerkt. Dicht u bijvoorbeeld af op nieuw beton, dan adviseren wij een primer. Ook bij bepaalde kunststoffen is primeren aanbevolen.

Afstrijken van de voeg is het beste met het gebruik van een finisher, zoals Afstrijkmiddel. Afstrijkmiddel is PH-neutraal,  wat een perfecte afwerking van de voeg geeft.
Ook om bij bv. siliconenkit af te strijken, adviseren wij het gebruik van Afstrijkmiddel. Dit voorkomt het poreus maken van de kit, wat schimmelvorming voorkomt.

Op TechnischeProdukten.nl vindt u een groot aanbod voor vele toepassingen. Staat uw product er niet bij, wellicht hebben wij het wel. Laat u adviseren, koop direct of vraag een offerte aan. Bij bestellingen onder de € 100 rekenen wij maar € 4,95 aan verzendkosten.