Purschuim

Assortiment Purschuim bij TechnischeProdukten.nl
Voor advies, vragen of offerte op maat mailt u naar [email protected] of belt u met 0318-769003.

Advies op maat Gratis verzenden vanaf € 50 Snelle levering

Toont alle 9 resultaten

Purschuim

Purschuim is een veel gebruikt isolatie- en montagemateriaal. Het wordt gebruikt voor het dichten en isoleren van grote naden, voegen, doorvoeren en scheuren. Daarnaast is purschuim tegen warmteverlies, koude, tocht en geluid. Pur schuim zet altijd uit wanneer je het aanbrengt. TechnischeProdukten levert de purschuimen van Rexon en CTN. Deze schuimen hebben als voordeel dat de purschuim stopt wanneer het tegendruk krijgt. Dit zorgt voor een hoge opbrengst per bus. Tot wel 55 liter!!

Is pur schuim waterdicht?

Purschuim is waterdicht. Wanner het schuim is uitgehard kan het schuim gesneden, gezaagd, gepleisterd en overschilderd worden en is het bestand tegen water.

Nadelen slechte isolatie – Flexibele purschuim

– Schimmelgroei
– Houtrot
– Luchtverlies
– Tocht, kou en meer

Flexibel pur schuim wordt gebruikt voor het luchtdicht bouwen van woningen en bedrijfspanden. Flexibel purschuim is zo elastisch dat je er zelfs een knoop in zou kunnen leggen. In de praktijk komt dit uiteraard niet voor, maar het geeft aan hoe flexibel het is.  Dit schuim wordt gebruikt voor het thermisch isoleren van bewegende voegen rondom raam- en deurkozijnen, maar ook voor bouwkundige constructies onderling.  Daarnaast is flexibel schuim zeer duurzaam. Het is bestand tegen veroudering en weersinvloeden en verrot niet.

Kortom; Door de blijvende elasticiteit kan een duurzame en sterk isolerende afdichting verkregen worden.

Waar kan pur schuim voor gebruikt worden?

Het schuim hecht o.a. op beton, steen, metselwerk, hout, pleisterwerk, metaal, kunststoffen en vezelcement. Het wordt gebruikt voor het afdichten van aansluitingen van scheidingswanden, plafond en vloer.
Bij aansluitnaden en voegen van o.a. dakkapellen en nokken.
Het opvullen, afdichten en isoleren van holle ruimtes en gaten. Doorvoeringen van leidingen en pijpen in b.v. energieneutrale huizen.

Brandwerend purschuim en schuim voor moeilijk bereikbare plaatsen.

In sommige gevallen is het gebruik van brandwerend purschuim verplicht. Dit wordt veelal verplicht gesteld bij nieuwbouw van bedrijfspanden, maar ook bij zorginstellingen, overheidsgebouwen en meer. Kijk voor alle informatie bij Zwaluw Fire Protect Montageschuim.

Op zoek naar een schuim dat verwerkbaar is in alle standen? Rexon 321 is een 360 graden schuim, dat in alle standen te verwerken is. Handig wanneer er gewerkt wordt in kleine ruimtes, zoals kruipruimte. Voor alle informatie, kijkt u bij Rexon 321.