Kruipolie

Assortiment Kruipolie bij TechnischeProdukten.nl
Voor advies, vragen of offerte op maat mailt u naar [email protected] of belt u met 0318-769003.

Advies op maat Gratis verzenden vanaf € 50 Snelle levering

Toont alle 2 resultaten

Kruipolie DB100 De-Block Oil

Kruipolie, waar is het voor? Vastgeroeste delen los krijgen is een lastige taak. Wanneer een onderdeel niet erg vastgeroest is wordt deze losgemaakt met een Ms-500 Multi Spray. Wanneer iets stevig vastgeroest is, valt de werking van vele kruipoliën vaak tegen.

De echte kruipolie DB-100 bevat in de bus een kogel, deze kogel zorgt ervoor dat de verschillende componenten door elkaar gemixt worden, zodat de kruipolie goed zijn werk kunt doen. Naast de kruipende werking, lost het onderweg ook roest op. Omdat DB-100 traag verdampende oplosmiddelen bezit, werkt het heel erg in op het roest. Dit zorgt ervoor dat het roest goed opgelost wordt en loskomt.
DB-100 bevat ook grafiet, dit zorgt ervoor dat de kruipolie ook een smerende eigenschap heeft, hierdoor wordt vastvreten voorkomen.

Kruipolie op uw rubbers? Geen probleem. DB-100 tast de rubbers niet aan.

Zijn de onderdelen los, dan kan er vocht loskomen. Olie drijft normaal op water. Het mooie van DB-100 is dat deze onder het water kruipt!

Toepassingen Kruipolie

In transport wordt kruipolie veel gebruikt. Door corrosie kunnen luchtdrukventielen van remmen vast gaan zitten. Deze ventielen bestaan uit een koper en aluminium verbinding. Om deze te vervangen is lastig en kostbaar. Spuit DB-100 in de ventielen en een goede smering en bescherming zal worden verkregen.
Twistlocks bij vrachtwagens zijn onderhevig aan weersinvloeden en gaan hierdoor vastzitten. Door gebruik van de DB-100 zijn ze weer simpel los te maken. Wielcentreringen gaan vast zitten op de wielnaaf, om deze los te maken,inspuiten met DB-100, even laten inwerken en de velg dan van de naaf afhalen. Natuurlijk is ook voor demontage en montage van het verenpakket de DB-100 uitermate geschikt.

DB-100 heeft nog veel meer toepassingen en wordt ook veel gebruikt in de agrarische sector, bij motorfietsen en bussen.
Wilt u weten of DB-100 geschikt is voor uw toepassing? Bel 0318-769003 of mail aan [email protected]. Ook voor alle overige advies en offerte aanvragen kunt u deze gegevens gebruiken.

MS-500 als kruipolie

De MS-500 wordt ook gebruikt als kruipolie, echter niet voor de zware toepassingen zoals hierboven beschreven. MS-500 is een universeel smeermiddel met kruipende werken, is vochtwerend en beschermend. Veel bedrijven hebben beiden soorten in de werkplaats.